30 de juny 2008

Spiel des Jahres: en Knizia fa el doblet

Bé, ja tenim guanyador de l'Spiel des Jahres de 2008. En Reiner Knizia, finalment, ha aconseguit el premi. I per partida doble: per al millor joc amb Keltis i per al millor joc infantil amb Wer war's (sembla que darrerament en Knizia sigui el protagonista absolut d'aquest bloc).

El Keltis és una mena de Lost Cities de tauler i amb un tema més esotèric (tot molt celta, new-age, camí iniciàtic... no us preocupeu, però, és un Knizia i per tant el tema és absolutament anecdòtic). Els jugadors usen les cartes per moure les seves pedres al llarg d'uns camins. Hi ha cartes amb 5 colors/símbols diferents i cada un correspon a un camí; a més, cada carta té un valor de 0 a 10. Al seu torn, el jugador pot jugar (o descartar) una carta i mou la seva pedra sobre un dels camins. Molt a l'estil d'en Knizia, és preferible especialitzar-se en uns pocs camins, ja que si no s'avança prou en algun camí no només no es guanyen punts, sinó que se'n perden.

Encara no l'hem jugat i no us en podem dir gran cosa més, però entre els jugadors habituals no sembla que aquest nou Spiel des Jahres desperti grans passions; sembla que els organitzadors de l'Spiel tendeixen cada vegada més a premiar jocs lleugers.

I potser precisament per això, a més a més, aquest any, igual que ha passat altres vegades, s'ha concedit un premi especial al millor joc complex, que ha anat a parar al tan lloat Agricola d'Uwe Rosenberg (i a mi que aquest joc segueix sense cridar-me l'atenció... potser serà qüestió de jugar-lo, no?).

4 comentaris:

Zavodovski ha dit...

Dos Knizias seguits que no m'atrauen... crec que se m'està accentuant la veneta wargamera.

Ruminahui ha dit...

A veure si ho aprofitem i dissenyem un bon wargame, doncs ;-)

Cavaller Turmeric ha dit...

Zavodovski, Zavodovski. No t'ens esbiaixis ara tu! Tants eurogames us faran perdre el seny. Recorda que tens una cita a la Polinèsia aquest dissabte, i abans al senat romà, dijous. Deixa't estar de Knizias i contes xinesos. Com em podeu parlar ara d'euros, després de passar tota la tarda jugant al Siege of Jerusalem?

Cavaller Turmeric

Zavodovski ha dit...

Turmeric, jo també voldria assetjar Jerusalem... Ara mateix. Com? quan? on?
On...? A Jerusalem, evidentment :-)
Però no és tan fàcil!