14 de setembre 2010

Noves traduccions de jocs

Des de fa una temporada, amb una iniciativa que ens fa molta il·lusió, l'editora de jocs Devir ha decidit apostar per fer edicions de jocs traduïdes al català. D'aquesta manera, als idiomes castellà i portuguès habituals en les edicions fetes per Devir, s'anirà afegint el català progressivament.

I per acabar-ho d'arrodonir, en Xavi Garriga de Devir ha decidit comptar amb nosaltres per a fer algunes d'aquestes traduccions de jocs al català, especialment pel que fa als llibrets de regles. No cal dir que estem molt contents de poder col·laborar en aquest projecte! I els primers fruits tot just acaben d'aparèixer. Es tracta dels jocs El laberint màgic i Finca.

Finca és un típic eurogame, un joc de gestió de recursos i, en part, d'això que actualment en diuen pick-up and delivery, és a dir "recollir i lliurar". Ambientat a Mallorca, els jugadors fan el paper d'agricultors que intenten conrear les millors olives, llimones figues i raïm i, després, intenten vendre la seva producció als pobles de l'illa, que no sempre volen el mateix (la demanda és capritxosa!).

La traducció al català de les regles la podeu trobar aquí:


Com és habitual, també la podeu descarregar de la caixa lateral de la dreta, on anem posant totes les traduccions de regles.

El laberint màgic és un magnífic joc infantil, però que malgrat la seva apareça senzilla, enganxa igualment als adults i fa passar a tothom estones molt entretingudes. No és estrany que aquest joc rebés el premi del Kinderspiel des Jahres (el joc infantil de l'any) el 2009. Els jugadors hauran d'aconseguir trobar totes les fitxes que s'amaguen al laberint màgic... que realment ho sembla, que sigui màgic!

La traducció al català, castellà i portuguès la trobareu aquí:


I sí, també la podeu descarregar de la caixa lateral de la dreta, on anem posant totes les traduccions de regles.

Per cert, que com és habitual, les traduccions al castellà de tots dos jocs són obra del nostre col·lega blocaire Fran Garea.

Ah! I si voleu més sorpreses... espereu un parell de dies, que en ve una de bona! (bé, segurament ja la sabeu, però tant se val)