08 de maig 2007

De Granollers a Tlatelolco

Avui mateix, amb tota la pompa i circumstància que escau a aquests actes, l'alcalde de Granollers ha anunciat el guanyador del I Concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs, organitzat per l'Oriol Comas. El guanyador ha estat El mercado de Tlatelolco de Víctor Melo.

Els dos membres de Vexillum hem tingut l'honor de poder participar en la preselecció dels vuit finalistes i, com a torna, l'Oriol ens va aconseguir embolicar per fer d'hostesses (sense minifaldilla, per aquí no hi passàvem) durant les sessions de playtesting del jurat, dissabte passat a l'hotel Express by Holiday Inn de Montmeló.

Aquí podeu veure com el mestre Comas donava la benvinguda als membres del jurat. Després van venir hores i més hores de proves, valoracions i una decisió final que trobem molt encertada.


Tot plegat ens ha servit per constatar que El Mercado de Tlatelolco, a banda de ser el nostre favorit, és un molt bon joc: clar, simpàtic, divertit i complet. És molt recomfortant veure com es premia un bon producte i el treball del seu autor. En definitiva, un joc que funciona i que esperem veure ben aviat a les botigues del país (o això ja és somiar massa...?). Ah! si això fos França o Alemanya...

Us deixem amb unes fotos d'alguns membres del jurat mentre compraven mercaderies al mercat asteca:





Podeu llegir les regles del joc que en Víctor ha penjat a la xarxa.

I si voleu llegir una ressenya del joc que ha publicat un col·lega madrileny (i membre del jurat) en el seu bloc, aquí la teniu.

4 comentaris:

agripas ha dit...

Fantàstic aquest joc, però m'ha quedat el dubte de si el(s) autor(s) són mexicans: no només que sigui "el mercado de Taltelolco" en comptes de la Boqueria, però també perquè ha(n) anomenat al rei "Cuauhtlatoa" el suposat nom nàhuatl del Juan Diego. Ufff, ara que ho penso bé, espero que NO siguin mexicans ;)

Ruminahui ha dit...

No, l'autor no és mexicà ;-) Potser veiem l'autor la propera setmana, sempre li podem dir que canviï el Cuauhlatoa per Acamapichtli, Huitzilíhuitl o Ahuitzotl, que a aquesta banda de l'Atlàntic sonen igual d'exòtics però com a mínim eren reis de debò!

Ruminahui ha dit...

I per cert, ja que parla de pochtecas, podem dir-li que en lloc de rei parli de huey tlatoani, no? ;-)

Ui... em sembla que els jocs de simulació històrica s'estan ficant en el terreny "atemàtic" i "ahistòric" dels eurogames :-)

agripas ha dit...

Tens raó que en comptes de "rei" hauria de dir-se "tlatoani". D'entre els tlatoque, el meu favorit és Izcoatl (http://es.wikipedia.org/wiki/Itzc%C3%B3atl)