22 de maig 2007

Impressions sobre Granollers

Com havíem promès, dissabte passat vam anar a la Fira de l'Ascensió de Granollers, on l'Oriol Comas organitzava la secció JugarXjugar, dedicada, evidentment, a jocs de tota mena. L'Oriol ens havia reservat un racó a la carpa dels autors de 4 a 8 de la tarda, però ja hi vam anar de bon matí per veure l'ambient. Com de cròniques ja n'han aparegut moltes pels webs i blocs del món dels jocs (excel·lents i detallades, vegeu les d'en Paco, d'en Fran, d'en Bascu i en Tomàs) ara farem un miniarticle d'opinió ;-)

Després de dos dies, la impressió general que m'ha quedat de l'esdeveninent és excel·lent. Una fira dedicada als jocs, amb gent dedicada a presentar les seves creacions, fer contactes i jugar a tota mena de jocs.

Tot i així, m'ha quedat una impressió secundària una mica agredolça, no pas per l'esdeveniment en si, sinó per la situació dels jocs en aquest país. És cert que hi havia molta gent, però aquesta gent eren, bàsicament, "els de sempre". M'explico: bona part del món dels jocs a Catalunya i a Espanya es va mobilitzar per assistir a la fira (a través de La BSK se'n va fer una bona publicitat i arribà gent de molts llocs), i això és bo, perquè vol dir que la comunitat de jugadors és activa i té ganes de fer un salt qualitatiu endavant, té ganes d'arribar a disposar d'alguna mena de Cannes o Essen. D'altra banda, però, a les carpes del JugarXjugar s'hi veien les cares de sempre i poca gent de fora que decidís entrar, a veure i a tocar, entrar a interessar-se per aquests jocs "estranys". Sembla que segueix sent dificil animar el públic general a provar jocs més enllà del parxís o l'oca... Potser si entre tots aconseguim que la fira a Granollers tingui continuitat i creixi, aquesta reticència cap als jocs de taula anirà desapareixent, fet que també ajudarà a que els editors de casa s'interessin i arrisquin en jocs nous.

En fi, em deixo de divagacions i us deixo amb algunes fotos de la cosa:

3 comentaris:

Tempestari ha dit...

Estic d'acord en que els que jugaven al voltant de les taules de erem els habituals jugadors empedreïts. Però això a mi ja m'està bè perquè vaig anar a Granollers a jugar i ho vaig aconseguir amb escreix. Si que estaria molt bè de tenir un fira com Essen a Granollers, però hem de ser realistes i reconèixer que Alemanya (en jocs de taula) està molt endavant de Catalunya i Espanya. Jo crec que la Jugar X Jugar és per a nosaltres, els que els agrada jugar i conèixer jocs i gent nova. Si amb el temps surt una fira com Essen perfecte, mentrestant ens ho passarem molt bè.

Tomàs

Ruminahui ha dit...

Efectivament, ara com ara pensar en un Essen és somiar truites. De moment Granollers ha estat un punt de trobada dels jugadors habituals, que ha resultat fantàstic, però m'agradaria que mica en mica, gràcies a fires com aquesta, el públic general s'acostés més a tots aquells jocs que tant ens agraden.

Victor Melo ha dit...

Pues tienes razón, principalmente todos éramos jugadores habituales, suele pasar. El próximo año habrá que hacer un esfuerzo para convencer a no jugadores de que prueben algunos juegos. Además, la organización deberá montar más actividades para no jugadores (campeonatos de scrabble, carcassonne, no llaman la atención). Quizás los colaboradores de camiseta roja deban ser un poco pesados e intentar convencer a los que pasan de que jueguen a alguno de los juegos sencillos. Hay que encontrar una forma llamativa para que la gente pare a mirar por lo menos (con el bamboleo que tenían en HomoLudicus pasaba, la gente se quedaba a mirar). No se, algo habrá que hacer...