04 de juny 2010

La Porxada de Carcassona

Sí, bé, la Porxada, així, en majúscula, és la de Granollers, però ara també serà la de Carcassona. De fet no la de Carcassona, sinó la del Carcassonne, el joc de taula. No us ho creieu? Mireu, mireu:


Caram... i com ens ha aparegut l'edifici més emblemàtic del Vallès Oriental al bell mig de la ciutat occitana més turística? Tot gràcies a l'Oriol Comas i a la seva criatura (una de les moltes, que és un promiscu), és a dir, la Fira Jugar X Jugar. Com que aquest any l'autor convidat ha estat en Klaus-Jürgen Wrede, l'autor del mític Carcassonne, l'Oriol ha creat una miniminiexpansió per al joc. Tan mini que només està formada per aquesta llosa, la de la Porxada. I esclar, l'expansió no es podia dir d'altra manera que Carcassonne: La Porxada. Per cert, la il·lustració és d'en Bascu, que ens explica més detalls d'aquest treball a la seva web.

Com funciona aquesta miniminiexpansió? La llosa s'afegeix a la bossa amb les altres i, quan apareix, el jugador que l'ha tret la pot usar per fer una de les dues accions següents: 1) intercanviar un dels seus meeples col·locats al territori pel d'un altre jugador (aquest segon jugador s'hi pot negar, però llavors perd un meeple per a la resta de la partida); 2) al final de la partida totes les ciutats no completades amb meeples de jugadors que també tinguin meeples a la ciutat on hi ha la Porxada, compten com a completades (si la ciutat on hi ha la Porxada també està completada!).

L'expansió es va donar als assistents i als participants en el concurs de Carcassonne que es va celebrar a la Fira... i jo me'n vaig quedar sense... casumdena!