06 d’octubre 2008

Le Havre, en català

Le Havre, a més de ser una ciutat de França, és el nou joc de l'Uwe Rosenberg, creador del tan lloat Agricola. El joc sortirà durant la fira d'Essen, d'aquí a un parell de setmanes i la bona notícia és que ja estan disponibles les regles en català, que acabo de traduir. Les podeu trobar aquí:
Gràcies al treball del Fermin Uribetxebarria, que les ha maquetat, la versió catalana ha sortit al mateix temps que les versions alemanya, anglesa i castellana.

6 comentaris:

aristocrataiobrer ha dit...

Està molt bé, gràcies... i encara que sigui sense jugar-hi, què us sembla el joc?

Ruminahui ha dit...

Home, doncs fa bona pinta. Està clar que és un Agricola diferent. Però és que l'Agricola ja era una variació sobre jocs com el Caylus o el Puerto Rico.

Com ja vaig comentar fa uns mesos aquí, l'Agricola no aporta cap novetat, no és cap revolució en els mecanismes dels jocs, però té la virtut de combinar mecanismes ja existents per donar un resultat molt recomanable. Un joc molt bo? Sí. Tant com per ser al núm. 1 de la BGG? No ho crec.

Doncs amb Le Havre, crec que serà el mateix. Res revolucionari, res nou, però sí un molt bon reaprofitament de mecanismes existents, combinats de forma que creen tensió i interès i amb una variabilitat prou important.

aristocrataiobrer ha dit...

tinc ganes de provar-lo, i això que encara no he jugat a l'Agrícola. Ara bé, em fa l'efecte que són uns jocs una mica "blancs"

Ruminahui ha dit...

aristocrataiobrer, què vols dir amb això de "blancs"? Familiars? Sense gaire puteig entre jugadors?

Per cert, no sé quan arribarà per aquí. Si t'interessa sempre podem mirar de trobar un dia per provar-lo quan torni d'Essen.

aristocrataiobrer ha dit...

Sí, he fet un símil amb l'humor blanc... els jocs poden estar molt bé, però de vegades s'agraeix una mica de mala bava. Crec que a la teva ressenya de l'Agrícola també ho deies: on és la pesta?, on són les tropes invasores que degollen i violen? (he, he...)

I gràcies pel convit. Així aquest any tornes a Essen? Que vagi bé, si vas escrivint al bloc el que t'hi vas trobant, com vas fer l'any passat, ens anirà molt bé als que no hi anem mai

Ruminahui ha dit...

Doncs sí, torno a Essen, la tercera vegada. Aquesta vegada més per simple turisme lúdic que per qüestions professionals. No tenim cap joc per presentar a ningú, però sempre fa il·lusió reservar-se aquests dies (si ets autònom com jo i pots arreglar-te-les, és clar).

Pel que fa a la "blancor", sí, certament, tant l'Agricola com Le Havre són jocs simpàtics, agradables, on el puteig es limita a prendre al teu contrincant aquella carta que estava a punt d'agafar o a ocupar aquell edifici que saps que ell també volia.