22 d’abril 2008

No un, sinó dos premis a Granollers

Ja era hora, ja en teníem ganes. Després d'un any tornem a ser aquí per anunciar el guanyador del II Concurs de creació de jocs Ciutat de Granollers, organitzat per l'Oriol Comas. Avui mateix l'alcalde de Granollers ha anunciat el guanyador, que ha estat Civicards, d'Alberto Corral.

Però atesa la qualitat dels jocs finalistes, el jurat ha decidit otorgar, de forma excepcional, un accèsit al joc 22 manzanas, de Juan Carlos Pérez.

Sembla que aquest any el concurs ha tingut més participants i una qualitat global superior a l'any passat. Bon senyal, tot indica que el concurs, aquesta bogeria que l'Oriol va iniciar l'any passat, va per bon camí, i esperem que la cosa segueixi per així i arribi a convertir-se en una mena de Boulogne-Billancourt de casa nostra. Ara només cal que les editorials d'aquest país en prenguin nota i comencin a espavilar-se. Però no només les editorials; és important que el públic general comenci a interessar-se per aquest estil de jocs de taula. Si a França o a Alemanya les editorials publiquen tants eurogames cada any és perquè al darrera hi ha un públic que consumeix aquests productes. És clar, la cosa és una mica com l'ou i la gallina; deixem-ho aquí, doncs, i de moment felicitem als guanyadors i a tots els participants, que s'ho tenen ben merescut!