28 de novembre 2012

Dau Barcelona

Atenció, que se'n prepara una de grossa! L'Oriol Comas ha decidit tornar a embolicar-se amb un altre projecte i ara ens duu un nou festival de jocs!

Els propers dies 15 i 16 de desembre (dissabte i dumenge) se celebrarà Dau Barcelona, 1r Festival de Jocs de Taula, a l'antiga fàbrica Fabra i Coats, a Sant Andreu (carrer de Sant Adrià, 20).


Què carai és això de Dau Barcelona? Doncs ho podreu descobrir a la seva web http://www.totsobredaubarcelona.info/ i també seguir-ne les novetats a Twitter amb el hashtag #daubarcelona.

Però ja us en faig cinc cèntims aquí... La cosa aquesta està organitzada per l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i n'és el comissari l'Oriol Comas. Es tracta d'un gran festival, d'entrada gratuïta, centrat en el joc com a activitat creativa i vol ser també un magnífic aparador perquè el públic en general pugui apropar-se i descobrir què és això dels "jocs de taula moderns" (o digueu-li com vulgueu). Durant dos dies, els editors de jocs presents al mercat proposaran i ensenyaran jocs a grans i petits; en la gran nau de la Fabra i Coats, els editors grans i petits disposaran d'estands on ensenyar i fer jugar els seus jocs. Tothom s’endurà un programa de mà amb un recull dels millors jocs que es poden trobar actualment a les botigues... i també es podran comprar jocs al festival, però no als estands dels editors; hi haurà una única botiga, coordinada per Kaburi i Jugar X Jugar, a banda de la zona principal de jocs.

I no només vol ser un festival per fer descobrir jocs al públic general. També hi haurà lloc per als que ja estem més ficats en aquestes mandangues lúdiques: tornejos, signatures d’autors coneguts, xerrades, presentació de prototips, una reunió de la blocosfera lúdica (coordinada per l'Iñaki -Lev Mishkin-) i mil coses més que ja s'aniran concretant en el programa (consulteu regularment la web del festival!). 


A més a més, com a tastet i per inaugurar el Festival, divendres 14, a les 7 del vespre, hi haurà una conferència d'en Tom Werneck, ni més ni menys que el creador de l'Spiel des Jahres i una veritable enciclopèdia del món lúdic (us ho puc assegurar, vaig coincidir amb ell en el jurat del darrer concurs de Boulogne-Billancourt, i és una persona fascinant). Ens parlarà de la creativitat en els jocs de taula i el desenvolupament de la cultura del joc i de la indústria del joc a Europa en els últims cinquanta anys.

En fi, que tindrem un cap de setmana prenadalenc ben farcit d'activitat lúdica. Prohibit perdre-s'ho!