03 de novembre 2011

Europa Ludi

En el darrer missatge ja vam comentar que, durant el lliurament dels premis del concurs de Boulogne-Billancourt, la regidora de promoció econòmica de l'ajuntament de Granollers, Andrea Canelo, i l'Oriol Comas van anunciar la unió dels concursos de Granollers i de Boulogne en un únic concurs europeu, Europa Ludi.


Com és exactament aquest nou concurs? Encara no sabem gaire coses, però la idea és combinar les forces per poder gestionar i valorar millor la gran quantitat de jocs que es presenten cada any i poder treballar en millors condicions per tal de premiar nous autors i noves formes de jugar. El concurs se celebrarà alternativament a Boulogne i a Granollers; això vol dir que l'any que ve, 2012, l'organització es farà des de Boulogne i el lliurament de premis es farà a Granollers; l'any 2013 les dues ciutats intercanviaran els papers, i així successivament. En tots els casos els jocs presentats al concurs es llegiran i es provaran per grups de jugadors d'ambdues ciutats.

El que encara no sabem són les bases del concurs, si hi haurà un guanyador i accèssit (com a Granollers), quatre guanyadors (com a Boulogne) o alguna altra cosa. Tampoc sabem si presentar un joc serà gratuït (com a Granollers) o caldrà abonar una petita quota d'inscripció (com a Boulogne). I tampoc no sabem quin serà el premi o premis per al guanyador o guanyadors. Però crec que ben aviat podrem donar més informació.

Haurem de fer atenció a les novetats que ens arribin del Vallès Oriental i de l'Île-de-France. En qualsevol cas, ja ho sabeu: ja podeu començar a polir regles i acabar jocs, que la cosa va en sèrio.