Passem als protagonistes: els jocs i els seus creadors. Els guanyadors han estat (en resumeixo la descripció de la pàgina de la ludoteca):
- Delto, de Philippe Proux. Es tracta d'un joc abstracte d'alineament. Els jugadors manipulen triangles de diferents grandàries i intenten formar l'alineament més llarg del seu color. Les accions de cada torn són simples: col·locar una peça de la reserva comuna sobre l'eix o desplaçar-ne una que ja estigui en joc. Però atenció: si un triangle no pot passar per sobre d'un altre, el desplaçament queda prohibit.
- Lutins Malins, de Ludovic Vialla i Arnaud Urbon. És un joc de col·locació de treballadors i de programació. Els jugadors, com a caps d'una colla de follets, van a la cerca del perol d'or. El joc es desenvolupa en dues fases: primer, formació de l'arc de sant Martí, col·locació de follets i reclutament de companys; després amb l'arc de sant Martí format, apareix el perol d'or i els jugadors han de moure els seus follets per aconseguir-lo.
- Saint-Benoît, de Charles Chevallier, Catherine Dumas i Pascal Pelemans. Joc de majories i de col·locació de traballadors. A l'abadia de sant Benet, l'abat Ganelon renuncia al seu càrrec. La successió és un afer problemàtic i els jugadors hauran d'aconseguir protecció i favors de diversos personatges. Després d'una fase de selecció, els jugadors col·loquen els seus monjos darrera de les columnes del claustre de l'abadia, per aconseguir influències i crear complots.
- The Great Pyramid, de Graeme Jahns. Joc de gestió, de col·locació i selecció de rols. El faraó Djoser busca un hereu. El jugador que aconsegueixi fer créixer la població més ràpidament i a acabar la construcció d'una piràmide rebrà l'honor de ser el següent faraó. Cada jugador controla 8 personatges que realitzen funcions diverses: mercenaris, marxants, picapedrers, agricultors, etc. Es tracta d'un joc d'una gran profunditat estratègica però amb mecanismes clars i elegants i amb una bona dosi d'interacció, poc habitual en aquesta mena de jocs.
Felicitats a tots plegats! I a veure si com passa sovint amb els premiats a Boulogne, podem veure aviat publicat algun d'aquests jocs (o tots! per què no?).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada