18 de maig 2009

El guanyador és...

Ja s'ha fet públic el veredicte del Tercer concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs. El jurat, format per Salvador Alsius, Miquel Barceló, Meritxell Casas, Jordi Deulofeu, Mònica López, Eva Lozano, Elena Núñez i Marta Solà, es va reunir els dies 16 i 17 de maig de 2009, per decidir entre els 10 jocs finalistes.


Aquests 8 amants dels jocs finalment han concedit el primer premi a:

El Querni, d'Enrique Fernández (Múrcia). Un joc per a dos, una curiosa variant llunyana de les dames on l’objectiu no és menjar-se totes les peces de l’adversari, sinó eliminar les pròpies. És clar que també convé no treure-les del tauler, perquè mentre hi siguin poden bloquejar els moviments de l’altre jugador.


L'accèssit del concurs se l'ha endut:

Tarsis, d'Antonio Catalán (Barcelona). De 3 a 6 jugadors. Un àgil joc de gestió de recursos ambientat en els negocis dels antics cartaginesos. Com sempre en el comerç, cal saber comprar barat i aprofitar al màxim la compra. A més, cal saber quin és el bon moment per comprar, perquè no hi ha prou mercaderies per a tothom.


El jurat també ha decidit reconèixer específicament amb una menció especial el joc:

Sabadell 1859, de Toni Serradesanferm (Granollers). De 3 a 6 jugadors. Si jo penso que tu penses que jo penso que tu penses... Aquest és el simple i magnífic mecanisme que fa moure aquest joc. Els jugadors són empresaris que intenten millorar els números de la seva empresa. Per fer-ho, han de saber què pensen els altres.


Els altres 7 jocs finalistes han estat:
  • Banjooli Xeet, de Diego Ibáñez (Saragossa). 2 a 6 jugadors. Un joc familiar ambientat en una cursa d’estruços. No n’hi ha prou a fer córrer el teu estruç favorit, sinó que li has de fer passar les pors i que no amagui el cap sota la terra. Frenètic.

  • Campi qui pugui, de Jordi Gené (Esparreguera) i Gregorio Morales (Alacant). 3 a 4 jugadors. Després d’un naufragi, cal col·locar els supervivents en els illots d’un arxipèlag proper. Però hi ha molta gent i no cabran als illots. A més, cal entretenir-los i fer-los oblidar la tragèdia que acaben de patir.

  • CHG, de Juan Iglesias (Madrid). 2 a 4 jugadors. Un joc de gestió sobre les tasques del camp. Els jugadors han de conrear diferents hortalisses, fer-les créixer, vigilar que no es malmetin per les condicions metereològiques (i que els altres no les facin malbé).

  • Constelaciones, de Josep Maria Allué (Barcelona). 2 jugadors. Un joc en què es van col·locant escuradents sobre un tapet verd per atansar-los a un núvol d’estels representats per petites fitxes de fusta.

  • L’esprit de Marie Antoinette, de José Carlos de Diego (Saragossa). 2 a 5 jugadors. Joc de cartes ambientat a la cort de Maria Antonieta. Els millors perfumistes volen crear el perfum que enamori la reina. Però no els serà tan fàcil, cal seguir les modes i tenir bona relació amb els nobles que estan a la vora del poder.

  • El hipopótamo de Troya, d' Andrea Angiolino i Elena Fyrogeni (Roma). 2 jugadors. Un ràpid joc on res no és el que sembla. Com a la celebrada història del cavall de Troia, un jugador intentarà encolomar a l’altre els que semblen regals i no són sinó soldats de l’exèrcit invasor... timeo Danaos et dona ferentes, que deia aquell.

  • Viruses, de Perepau Llistosella (Barcelona). 2 a 4 jugadors. Els jugadors per torn col·loquen rajoles una al costat de l’altra, fent-ne coincidir els camins. Amb les rajoles es van dibuixant damunt la taula cercles de colors diferents. Cada jugador ha de construir cercles del seu color i impedir que ho facin els altres.

Com és habitual, els premis del concurs es lliuraran durant el cap de setmana de la Fira de l'Ascensió. En concret, el dissabte 23 de maig, a les 20 h, a l'estand de l'organització de la Fira, a la carpa multisectorial. En aquesta tercera edició del concurs, s'han presentat 73 jocs, 16 més que en l'anterior. Dels jocs presentats en aquesta ocasió, 21 provenen de Catalunya, 47 d'Espanya i 5 d'altres països.

1 comentari:

Zavodovski ha dit...

Estupenda ressenya!

I ara la teva opinió: de tots aquests, quin joc et va agradar més?