19 de febrer 2009

Una oportunitat perduda?

Com a físic i aficionat als jocs, he de lamentar una possible oportunitat perduda en el món dels jocs i la ciència. L'American Institute of Physics, institució que entre altres coses es caracteritza per un gran esforç de popularització de la ciència, acaba d'editar un conjunt de dues baralles franceses amb imatges de físics famosos (una baralla per a físics anteriors a 1960 i una altra per a físics actuals). Les baralles estan acompanyades de llibrets biogràfics, com diuen ells, to maximize educational value.

Les baralles tenen la seva gràcia, especialment per a un físic, i s'hi pot trobar a l'Albert Einstein com a rei de piques, la Marie Curie com a reina de diamants o en Hendrik Antoon Lorentz com a l'as de trèbols (qui deu ser el jòquer? En Richard Feynman? realment li escauria, oi?).

Ara bé, posats a editar una baralla francesa com n'hi ha cinquanta-mil d'altres, hagués estat fantàstic que a l'AIP haguéssin fet un pas més agosarat i haguéssin decidit editar un petit joc de debò. Evidentment, la cosa resultaria força més cara, però no deixes de pensar «llàstima!» quan veus que aquests productes promocionals relacionats amb el món del joc mai no passen d'una baralla de cartes o del Monopoly o l'oca de torn adaptats convenientment. Encara els haurem de proposar aquell vell joc relacionat amb la ciència que tenim agafant pols dins d'un calaix...

[Imatge de l'American Institute of Physics]

1 comentari:

Zavodovski ha dit...

Very disappointing, indeed.