12 de desembre 2008

Enkidu: el nou joc de l'Oriol Comas

L'Oriol Comas segueix amb el seu treball incansable de creació i divulgació del joc. Aquesta vegada ens ha sorprès amb un treball molt original i que apareix a través d'uns canals gens habituals.

L'empresa basca de tecnologies de la informació Ibermática, que ja va sorprendre als aficionats als jocs de taula amb la publicació del llibre Diez juegos que cambiaron el mundo, escrit per l'Oriol Comas (qui sinó?), torna a apostar per observar la seva feina des d'un punt de vista diferent i aquesta vegada va encarregar tot un joc a l'Oriol. El resultat és Enkidu, el viajero del tiempo, que ha comptat també amb la col·laboració d'en Miquel Barceló, el gran especialista en ciència-ficció.


El joc tracta sobre la incertesa, el canvi i la cooperació. En una recreació lliure de la història que ens explica l'epopeia de Gilgamesh, l'acció transcorre a la Mesopotàmia del despòtic rei Gilgamesh, ara fa uns 4700 anys, a la qual viatja amb la màquina del temps Enkidu, un científic que viurà d'aquí a 3000 anys. Els jugadors, en aquest entorn, intentaran descobrir el secret que amaguen unes tauletes en escriptura cuneïforme, mentre utilitzen els poders que els atorguin els déus sumeris i la tecnologia del futur que va arribar a Mesopotàmia amb Enkidu, sense oblidar que sense cooperar no és possible guanyar la partida.

De moment el joc només es pot trobar a la botiga Planeton Games. Si voleu fer un viatge en el temps i en l'espai cap a Sumèria, no trigueu, que s'acaben!