07 de novembre 2008

Palais Royal, regles en català

Seguint amb la fal·lera traductora, ara li toca el torn a una de les novetats d'Essen: el Palais Royal. Aquí teniu la traducció de les regles al català:

- Regles en català del Palais Royal

Palais Royal és un joc del creador belga Xavier Georges, que, amb el nom de Vauban, va ser un dels guanyadors del concurs de creció de jocs de la Ludoteca de Boulogne-Billancourt l'any 2007. El joc ha aconseguit editar-se en francès per Filosofia Games, en anglès per Rio Grande Games i en alemany per Hans im Glück. En la versió final, però, s'ha canviat el tema original de la construcció de fortaleses de l'enginyer militar de Lluís XIV, Sébastien Le Prestre, marquès de Vauban, per un de més neutre d'aconseguir influència entre els nobles de la cort del Rei Sol.


El tauler de joc es divideix en dues parts: el jardí del palau, ple de nobles que hi vagarejen i que cal reclutar, ja que són la font principal de punts al final de la partida, i les cambres del palau, el lloc on es realitzen les accions i que es col·loquen a l'atzar al començament de la partida. Els jugadors aniran movent els seus servents per aquestes cambres, cada una de les quals permet, en funció del nombre de servents que s'hi tinguin, realitzar alguna acció o aconseguir coses (una cambra serveix per poder entrar servents al palau, una altra per aconseguir diners, una altra per moure's per les cambres, una altra per poder reclutar nobles del jardí, etc.). L'objectiu final és aconseguir reclutar nobles, que proporcionen punts i també, alguns, privilegis especials. Tot això, combinat amb unes fonts de punts secundàries (cartes, servents a les vores del jardí) dóna un resultat molt reeixit.


Personalment crec que és un molt bon joc, típicament eurogame, amb una gestió del moviment molt elegant i depurada i que necessita una estratègia diferent cada partida, en funció de com queden distribuïdes les cambres del palau. El que menys m'ha agradat del joc és, segurament, l'excessiu temps d'espera fins que has de tornar a jugar, sobretot a les primeres partides. A alguns també els desagradarà la manca d'interacció, però això és un tema recurrent en moltíssims eurogames que a mi no em desagrada especialment.

Bé, llegiu-ne les regles i, si us convenç, jugueu-lo!

3 comentaris:

aristocrataiobrer ha dit...

doncs si voleu quedar per Le Havre... o el Palais Royal... o l'Amyitis...

Ruminahui ha dit...

aristocrataiobrer: ja tinc ganes de poder fer una partida amb tu, sempre parlem però mai no juguem! Tu quan tens temps lliure. Jo, en principi, puc quedar pels matins i fins les 5 de la tarda, més tard ho haig de planificar.

Ja em diràs...

aristocrataiobrer ha dit...

ui, doncs anem amb el pas canviat, perquè jo acostumo a estar lliure a partir de les 5 de la tarda, o caps de setmana. Quan vulguis pots escriure'm a aristocrataiobrer del gmail