28 de desembre 2007

Una descoberta «low-tech»

El dia de Sant Esteve, mentre em cruspia els sis canelons amb què finalment acabava la trilogia nadalenca familiar (ja sabeu, un periple inacabable!), vaig tenir el plaer de conèixer el Kris De Decker. Aquest flamenc d'Anvers, periodista freelance que es defineix belga i que treballa des dels turons d'Ocata (El Maresme), em va obsequiar amb una conversa agradable i em va saber explicar clarament alguns dels principis d'aquest corrent alternatiu que s'oposa a acceptar un món massa esclau de la supertecnologia. Crec que en Kris té molta raó i potser ja va essent hora que els humans aprenguem a raonar, discutir i fer les coses sense presses, tot alliberant-nos de les nostres fantasies de modernitat banal i sense deixar-nos enlluernar per la tecnologia més sofisticada.

I és que, potser, sense saber-ho, el nostre projecte Vexillum també forma part d'aquest pensament «low-tech». O no?

Us convido a visitar la revista online del Kris, el Low-tech Magazine. El seu darrer article sobre el telègraf òptic europeu del s. XVIII és francament interessant. Bona lectura!!

1 comentari:

El belga ha dit...

Moltas gracias for the nice introduction to the website. Moltas gracias també for your website and blog. I made some nice discoveries and (one of) the next article(s)on Low-tech Magazine will be on board games. Fins ara!