15 d’octubre 2007

Tres dies (entre Còrdova i Essen)

Efectivament, tres són els dies per descansar treballant entre el Festival de Juegos de Mesa 2007 a Còrdova, organitzat per la gent de Jugamos Tod@s, i la Fira de Jocs d'Essen.


Per començar, doncs, parlem del Festival de Còrdova, al qual Vexillum assistia per primera vegada, en una esgotadora visita llampec el dissabte 13, anant i tornant de nit en tren. El lloc on es celebrava el Festival era fantàstic, el claustre de l'antic convent de la Mercè, actualment seu de la diputació provincial; però el que més ens va agradar de la cosa fou la gran quantitat de gent que hi havia, especialment gent externa als cercles habituals del món dels jocs. Vam veure moltes famílies i grups d'amics que simplemen entraven al claustre, miraven una mica, demanaven un joc de la gran ludoteca de Jugamos Tod@s i es posaven a jugar. A diferència d'altres reunions d'aquest tipus, on sovint hi ha el risc de semblar una trobada friqui, d'àmbit reduït i hiperespecialitzat, amb els mateixos de sempre i impenetrable a qualsevol passavolant, en aquest cas la trobada fou extraordinàriament oberta i fresca, cosa que és molt agradable i reconfortant. Els nois de Jugamos Tod@s han fet una feina excel·lent. Cal dir que també hi havia el mestre Reiner Knizia com a convidat estrella, un altre encert de la colla cordovesa.

Durant els actes del Festival, a més de presentar les nominacions al Juego del Año en España, també es concedí el premi Jugamos Tod@s a l'autor de l'any que anà a parar a l'Oriol Comas i en Jep Ferret, pel seu joc Pròxima Obertura, el premi Jugamos Tod@s-net a la tasca en favor dels jocs a Internet, que anà a parar a José Carlos de Diego i el seu fòrum BSK i a en Bascu pel seu bloc Charlas desde Mecatol Rex. També es presentaren dos nous jocs que fan venir salivera: l'España 1936 de l'Antonio Catalan i el 1936 Guerra Civil de l'Arturo Garcia, que vaig tenir l'oportunitat de provar amb el mateix autor. I evidentment, tal com estava programat, també es presentà el PatimPatamPatum ;-) amb el qual vam fer alguna partida de demostració.


En definitiva, una excel·lent trobada, de la qual no vam poder gaudir-ne tot el que haguéssim volgut. Està clar que l'any que ve haurem de tornar-hi amb més calma i poder visitar la mesquita no només per fora...