23 de juliol 2007

Reis i reines, greuges...

Els pressupostos generals de l'Estat espanyol contemplen una partida específica per fer front a les despeses de la Casa Reial. Concretament, per a aquest 2007, els Borbons disposen de 8,28 milions d'euros, als quals s'han d'afegir altres 5,82 milions que donen suport a la gestió administrativa de la "Jefatura del Estado".

Això sí que és insultant i ofensiu, i no pas certes caricatures i acudits!
I és que no es poden demanar "peres a l'om"...

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

el meu comentari no té res a veure amb aquest post

-coneixeu gent de Barcelona que es trobi per jugar a jocs de taula? Acabo de descobrir les noves generacions de jocs i estic al·lucinant

Jordi

Zavodovski ha dit...

Hola Jordi!

Benvingut al nostre bloc!

Responent a la teva pregunta, crec que al nostre país l'afició als jocs encara és massa minotària com per a estar ben organitzada en clubs i associacions prou dinàmiques. Em temo que la cosa funciona encara dins l'àmbit dels petits grups d'amics.

També depèn molt del tipus de jocs al que vulguis jugar. No és el mateix quedar amb gent més "wargamera" que amb persones que prefereixen els "eurogames".

Estem en contacte! A veure si podem quedar per jugar algun dia, al nostre PPP, per exemple... :-)

Zavodovski ha dit...

Ah! me n'oblidava... un dels llocs clàssics a BCN és el bar Queimada. Hi ha gent que s'hi reuneix sovint i especialment famoses són les trobades dels divendres al vespre.

Ruminahui ha dit...

Per completar la informació, dir-te que el Queimada està ala carrer Independència cantonada Provença. Com t'ha dit en Marià (zavodovski) cada divendres al vespre fan sessió de jocs.

Anònim ha dit...

Hola a tots dos, i gràcies,

suposo que jo sóc més de eurogames, pel que he anat veient

de petit m'entusiasmava amb Monopoly, Stratego... els típics, i també jocs inventats, després va ser l'era de l'ordinador, molts anys, i l'any passat vaig descobrir Carcassone, una sorpresa

aquest any volia algun joc més, i buscant per la xarxa m'he trobat que hi ha centenars de jocs interessants... estic atavalat! De moment compraré algun joc senzillet per a 2 (M. Jack, Taluva, Attika...), i si algun dia volgués jugar en grup suposo que m'hauria de preparar. Jo he estat un addicte a tota la saga de Civilization per ordinador

ja he buscat informació sobre el Queimada, potser m'hi passo, i molt bé el PPP (però de moment em quedo amb 2 jugadors)

salut,

Zavodovski ha dit...

Hola Jordi!

Jo també vaig jugar molt de temps al Civilization per ordinador, però res comparable al de veritat, al de tauler...

Bentornat al món dels jocs de tauler!
Estic segur que t'ho passaràs molt bé una altra vegada!

Carcassonne ha esdevingut, en pocs anys, tot un clàssic. Al Taluva i a l'Attika no he jugat encara, però pinten prou bé. Un altre de senzill i divertit (millor per 3-5 jugadors) és el Trias.

Suposo que ja ho saps, però la pàgina de referència és:
http://www.boardgamegeek.com/
on el meu nom d'usuari és Pitarque i Oersted el del Marc.

I esperem que algun dia, quan et vinguin ganes de jugar amb més de 2 jugadors, el PPP ja estarà esperant-te a les botigues!! :-)

Salut!
Marià

Anònim ha dit...

Hola Marià,

precisament va ser que ahir vau decidir tirar endavant el PPP, ara ho he vist, espero que us vagi molt bé. ¿Penjareu les regles abans de l'1 d'octubre? Pot ser un bon regal de Reis

he vist en els últims jocs jugats vostres que la majoria són de 2, precisament l'Onyx el tinc, però no hi he jugat mai

sobre el Civilization, crec que el "de veritat" és el d'ordinador, i que després se n'han fet versions de taula (com el Starcraft, Warcraft....). Contradient les prediccions, els jocs electrònics han rellançat els de taula!

salut
Jordi

Ruminahui ha dit...

Hola Jordi!

Pel que fa a les regles, és possible que tinguem la versió definitiva a començaments de setembre i llavors és possible que les pengem, per anar fent boca i la gent s'animi amb el PatimPatamPatum!

D'altra banda pel que fa al Civilization t'haig de contradir ;-) El "de veritat" és el venerable joc de tauler de l'any 1981, publicat per Avalon Hill. Després en Sid Meier va fer un Civilization per a ordinador, però que es basa en mecanismes lleugerament diferents. Més endavant, però, el 2002, es va fer un joc de tauler basat en el Civilization d'ordinador... o sigui que ara de jocs de tauler "Civilization" n'hi ha dos: l'original i el basat en el joc d'ordinador.

I efectivament, darrerament hem jugat bastants per a dues persones... sempre és més fàcil trobar-se 2 que no 4 ;-)

Zavodovski ha dit...

Ui, ui, ui... Jordi...
Ja has llepat!

Mira que blasfemar contra el Civilization, EL JOC, una meravella intemporal, la nineta dels meus ulls!

Tres mil flexions i dos anys sense jocs de tauler! Castigat! :-)

Ara més seriosament, t'informo que en breu "penjarem" les regles del PPP a www.vexillum.net

I si, esperem que sigui un bon regal de reis per a mig país...

Salut!

Zavodovski ha dit...

Hola OuFeRRaT, vull dir, Jordi...

ara entenc perquè t'agraden els jocs per a dos jugadors... perquè ets un apassionat del GO!! :-)

Ciao,
Marià

Anònim ha dit...

Hola a tots dos,

doncs no sé ni jugar al go... em temo que em confoneu

ja he vist a boardgamegeek que el Civilization autèntic és el ID 71, jo em pensava que aquest era el de Sid Meier, ja veien que en sóc de neòfit en el tema

a reveure (o reescriure?)

Zavodovski ha dit...

Vaja.. doncs he vist que algú ens visitava darrerament des del bloc OuFeRRaT, on hi ha una secció de jocs i hi han posat un enllaç al nostre bloc... i he pensat que era el Jordi (?).

Siau,
Marià

OuFeRRaT ha dit...

Hola, crec que us confoneu l'OuFeRRaT sóc jo i no el Jordi. Sí que jugo a go. Ens coneixem?

Salut