27 de juny 2007

De premis i de daltonisme

Bé, per començar, anunciar-vos que ja tenim guanyador de l'Spiel des Jahres de 2007. Es tracta del joc de Michael Schacht Zooloretto.

En aquest joc cada jugador fa el paper de director d'un parc zoològic i ha d'obtenir animals per omplir-lo, especialment cries, i hi ha d'instal·lar diverses botigues i bars. És un joc derivat directament del joc de cartes Coloretto, també d'en Schacht. Com diu l'expert en jocs Bruno Faidutti, que inclou el Zooloretto a la seva ludoteca ideal, a diferència del fracàs que han tingut molts jocs de cartes quan s'han intentat traslladar i expandir a un joc de tauler, en Schacht ha aconseguit fer un gran joc partint de la mateixa idea que el seu germà petit... i alguns el consideren fins i tot millor! En definitiva, si en teniu l'oportunitat, no dubteu a provar-lo.

I de premis passem a qüestions més prosaiques. Com qui firma aquestes ratlles és daltònic, us haig de fer compartir l'extraordinària llista que acaba de publicar-se a la BGG: Color Blind Images, on un usuari ha anat recollint diverses imatges de jocs i les mostra comparant la versió "normal" amb la versió que veuria un daltònic. És sens dubte una llista molt útil quan et pregunten allò tan habitual de "Però segur que no veus cap diferència entre això i això?". Un exemple:

Imatge original:

El que jo veig...

2 comentaris:

Zavodovski ha dit...

Però estàs segur que aquesta fitxa és verda? Vols dir que no és vermella, com el teu Polo?

:-)

Tempestari ha dit...

En el nostre grup de jugadors tambè n'hi hà un que pateix un xic de daltonisme (curiosament aquesta malatia només afecta als homes). A els demès ja ens va bè ;)

Està bè que hi hagin jocs, com ara el Ticket to Ride i el Coloretto, que a cada color li assignin un simbol per ajudar als daltonics.