18 de gener 2007

Jocs i ciència

Realment no es pot dir que hi hagi gaires jocs de taula amb contingut científic, o simplement inspirats en alguna idea científica. Tot i així, tenint en compte que l'alter ego de Lo Cavaller de la Sèquia e La Figuera està format per un físic i un biòleg, és normal que els pocs jocs d'aquest tipus que ens trobem ens cridin l'atenció.

Doncs bé, fa unes setmanes vam fer unes quantes partides d'un molt bon joc de cartes per a dos jugadors, basat lliurement en qüestions de genètica. Es tracta del Gene Pool, publicat de forma independent per en Mark Goadrich. Sobre la taula es forma a l'atzar una seqüència de DNA (sis parells de bases) i cada jugador l'ha d'anar modificant amb les accions permeses (mutacions, inversions, delecions, etc.) per aconseguir una de les seqüències que constitueixen el seu objectiu secret de recerca. Quan un dels dos jugadors aconsegueix completar nou "anys de recerca en genètica" guanya la partida.

Un altre punt a tenir en compte és que, a banda de ser un dels pocs jocs amb contingut científic, és un dels encara més escassos jocs que disposen d'instruccions en català! Malauradament, si us interessa ja heu fet tard: el joc està esgotat i no sembla que en Mark Goadrich tingui intenció de reeditar-lo.

I per acabar, us deixem amb el registre visual d'una de les partides que vam fer. El nostre enyorat amic Alfonso va gravar, amb el seu inconfusible estil cinematogràfic digne del Verdi, a un servidor i a la nostra enyorada Clèlia lluitant per aconseguir el Premi Nobel (ambdós enyorats perquè viuen a Mèxic, no penséssiu coses tremendes!).

1 comentari:

agripas ha dit...

Deixeu-me pensar... ah!, jo he entés, això de "digne del Verdi" és una floreta!!!! Moltes gràcies. A més a més, trobo que amb l'explicació del joc, el vídeo és molt més entretingut ;)


Una abracada.