11 d’abril 2011

Poiékhali!

Ja han passat 50 anys... Sí, tal dia com demà, ara fa 50 anys, és a dir, el 12 d'abril de 1961, en Iuri Gagarin es convertia en el primer ésser humà en orbitar al voltant de la Terra. A les 5,30, hora de Moscou, el coet Vostok-K s'enlairava del cosmòdrom de Baikonur, amb el vehicle Vostok 3KA i el seu tripulant, en Iuri Gagarin. Era la missió Vostok 1, una missió que immediatament es va convertir en una fita de la història de la humanitat.


I en només 50 anys, gairebé sembla impossible tot el que s'ha aconseguit en l'exploració de l'espai: a banda dels diversos vols tripulats a la Lluna, hem enviat vehicles d'exploració a tots els planetes del sistema solar, de manera que ara mateix coneixem millor la superfície de Mart que no pas els fons marins aquí a la Terra, a diversos asteroides, a alguns cometes i al Sol mateix, mentre les naus Voyager 1 i Voyager 2 (33 anys funcionant, ja!), els ginys humans més llunyans, són ben a punt de sortir dels límits del sistema solar. Només ens queda explorar de prop alguns objectes del cinturó de Kuiper, com Plutó, però la nau New Horizons aviat s'encarregarà de posar fil a l'agulla.

Potser hauríem de celebrar lúdicament l'esdeveniment d'avui amb una partida al Liftoff, o millor encara, al High Frontier. No creieu?

Nota: se'ns ha girat feina... n'hi ha un fotimer!

5 comentaris:

Jordi Cairol ha dit...

I per això jo estic recuperant el Liftoff! Algú s'hi apunta o hauré de jugar en solitari com sempre? :-(
Tot amant de la cursa per l'esapi hauria de jugar a aquest joc.

Ruminahui ha dit...

Coi, és que com sempre el problema és trobar un interval de temps en què puguem tots dos... i no és fàcil: quan jo puc, tu treballes, i a l'inrevés. Si hi hagués Vassal o Cyberboard del Liftoff...

Jordi Cairol ha dit...

Doncs la setmana que ve estic lliure. No hi ha excuses, doncs. I si cal el Marià i jo ens desplacem a Barcelona. :-)

Zavodovski ha dit...

http://www.boardgamegeek.com/boardgamecategory/1113/space-exploration

Zavodovski ha dit...

Maquíssim!

http://www.firstorbit.org/