PatimPatamPatum

El PatimPatamPatum és el primer joc de taula publicat per Vexillum (2007) i creat per en Marià Pitarque i en Marc Figueras. És un joc inspirat en la Patum de Berga, els seus patumaires i els seus personatges mítics carregats de poders màgics. No pretén representar la celebració de la Patum, sinó ser simplement una competició divertida entre jugadors on tots els personatges de la festa berguedana hi tinguin un paper.

El PatimPatamPatum fou el guanyador de la 6a edició del Concurs de Creació de Jocs de la Fira JocJoc de Tona (novembre de 2007).


Descripció del joc

El joc reprodueix l'ambient de festa que es viu al passacarrer pels barris vells de Berga. Cada jugador representa una comparsa de la Patum i duu els patumaires pels carrers de la ciutat, evitant les bèsties rivals i acompanyant els plens en el seu camí cap a la plaça de Sant Pere. Altres personatges destacats són els administradors, el tabaler i l'àliga, sense oblidar l'inevitable pixapí que apareix allà on menys t'ho imagines...

L'objectiu final dels jugadors consisteix a acumular el màxim nombre de patumaires a les places on se celebraran els salts, aconseguint així més punts de victòria que cap de les altres comparses.
  • Nombre de jugadors: de 3 a 5.
  • Edat recomanada: a partir de 10 anys.
  • Durada de les partides: uns 90 minuts (o menys amb regles opcionals).Regles i ajudes

Aquí podeu descarregar les regles del joc i alguns full de preguntes i respostes (tots en format pdf). Els enllaços també els podeu trobar a la caixa de la dreta, on diu «Jocs propis: regles i ajudes».

Crèdits

Autors: Marià Pitarque i Marc Figueras
Il·lustracions: Jaume Carbonell
Disseny gràfic: Jordi Roca
Provadors del joc: Verònica Ahufinger, Alfonso Arroyo, Jordi Cairol, Laia Carbonell, Oriol Comas, Clelia Domenzáin, Sara Gutiérrez, Jep Ferret, Antoni Pérez, Jordi Roca