10 de juny 2011

Nova ressenya a Battles Magazine

Amb una mica de retard (bé, força retard, de fet), acaba de sortir el número 6 de la revista Battles Magazine. I en aquest número apareix, novament, una ressenya que em va encarregar l'Olivier Revenu, l'editor. Aquesta vegada sobre el joc del nostre company Xavi Rubio, l'11 de setembre. Setge 1714. Espero que la ressenya us agradi i que el Xavi no em retiri l'amistat ;-)

No hi voldria posar la mà al foc, però segurament és la primera vegada que apareix un episodi tan emblemàtic de la història militar de Catalunya en una revista de wargames d'àmbit internacional. El setge de 1713-14 aquí ens el sabem de memòria, però fora dels Països Catalans és una batalla molt poc coneguda, ja que per a la majoria la Guerra de Successió acaba amb el Tractat d'Utrecht. Si amb la ressenya algú descobreix aquesta part oblidada de la Guerra de Successió, ja em dono per satisfet i, si a més, s'anima a comprar el joc, encara més!

D'altra banda, la revista continua amb el nivell a què ens té acostumats, amb ressenyes i articles d'opinió molt interessants, entre els quals una ressenya del The Spanish Civil War d'en Javier Romero, signada pel nostre company Jordi Ciprés. I com sempre, la revista arriba amb un joc. Aquesta vegada es tracta d'Into the Bastards, una simulació de la batalla de Villers-Bretonneux, la primera en què s'enfrontaren directament tancs dels dos bàndols (els A7V alemanys i els Mark IV britànics), i signada per en Nicolas Rident, un dels autors del magnífic Marne 1918 d'Hexasim (i del futur Somme 1918 de Nuts! Publishing).

Bé, us deixo amb una foto de la cosa, que sempre fa il·lusió:

4 comentaris:

Bo l' impertinent ha dit...

No puc fer res més que treure'm el barret i felcitar-te.

Zavodovski ha dit...

Al fossar dels wargames no s'hi enterra cap traïdor, fins perdent nostres banderes hi haurà una zona de de control.

Martí Cabré ha dit...

Molt bona ressenya! Per molts anys!

Ruminahui ha dit...

Gràcies! :-)