01 de desembre 2009

Presentació de Talamanca 1714

Tot just acaba de sortir de la impremta el llibre Talamanca 1714. Arqueologia d'una batalla, el darrer llibre d'en Francesc Xavier Hernàndez i el seu grup de col·laboradors en arqueologia de camps de batalla, encapçalats per en Xavier Rubio. Publicat per Llibres de Matrícula, aquest llibre és el segon número de la seva col·lecció "Camp de Mart", després del dedicat a la batalla d'Almenar.



Amb un estudi de la darrera gran batalla campal dels exèrcits catalans durant la Guerra de Successió, la batalla de Talamanca, el grup d'Hernàndez novament ens proposa una aproximació innovadora i moderna a la història militar, amb les eines a què ja ens té acostumats: anàlisi acurada de fonts textuals, arqueologia i prospecció del camp de batalla, ús de mètodes historiogràfics moderns, ús d'eines actuals, com els sistemes d'informació geogràfica, etc.

El proper divendres 11 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, es farà la presentació oficial del llibre, a l'espai del Memorial 1714 (al Fossar de les Moreres) de Barcelona.

Si teniu un forat a l'agenda, ja sabeu què podeu fer. Nosaltres hi serem (i us n'informarem)!